Kategorier
Kortomtaler

Ramaskrik: The Innkeepers (2011)

På festivalens andre dag løftet nivået seg for de filmene jeg så, og det startet med den fine The Innkeepers. Dette er ingen skvettefilm, men jeg må innrømme at jeg i andre halvdel satt med mer eller mindre konstant nakkehårsreisning. Som kan være vel så ille. Handlingen finner sted på et motell som er inne i sin siste helg før det skal stenges for godt, mens de to resepsjonistene forsøker å ta rede på om det er hold i de gamle legendene om at det spøker der. Gjest på hotellet er også et medium, som advarer våre venner om at det faktisk er seriøst farlig å oppholde seg på hotellet. Filmen bygger seg opp svært, svært sakte, og det hele minner like mye om Clerks som en grøsser i filmens første del. På slutten er spenningsnivået til sammenligning skyhøyt.

Kred går til festivalarrangørene som løste problemene med HDCAM-formatet uten at dette forsinket de etterfølgende filmene!

[IMDb]