Kategorier
Kortomtaler

Ramaskrik: The Whisperer in Darkness (2011)

Professor Wilmarth er folkloreprofessor og skeptiker. Rykter om at det foregår mystiske saker oppe i Vermont avvises av professoren som har naturlige forklaringer på hendelsene. Likevel blir han etter hvert altfor nysgjerrig og må selv dra for å sjekke forholdene.

The Whisperer in Darkness ble introdusert av Mads Eriksen (skaperen av tegneserien «M»). Dette var jo midt i blinken, siden Mads Eriksen over flere striper lot monsteret Cthulhu bo «hjemme hos seg». Som mange vet er både Cthulhu og The Whisperer forfatteren H.P. Lovecrafts skaperverk. Dette er nok festivalens mest gjennomførte film. Den er lagd som om den er produsert på 30-tallet, selvsagt i sort/hvitt og i «riktig» format. Men den er perfekt restaurert. ;)

Dette er altså svært stilfullt lagd og uten tvil med kjærlighet til originalmaterialet. Det eneste jeg ble usikker på da jeg så den var i hvor stor grad filmskapere på 30-tallet opererte med ekstrem vidvinkel på kameraene sine, filmen har kreativt foto i enkeltscener – uansett gjør dette filmen vakker å se på.

[IMDb]