jun 012011
 

Da er det foretatt en del endringer her hjemme. Bredbåndsleverandøren NTE fant det for godt å øke min båndbredde fra 30/30Mbps til 60/60Mbps, uten kostnadsøkning. Siden jeg ikke klarte å utnytte forrige hastighet en gang, pga beskrankninger i det interne nettet, benyttet jeg anledningen til å oppgradere.

Alle nettverkskabler er kassert og byttet ut med Cat 6a (Gigabit). Den gamle Compaq PC-en jeg hadde stående som Gateway / DHCP / brannmur er pensjonert. I stedet har jeg anskaffet en trådløs ruter, Linksys E3000, som også overflødiggjorde det gamle aksesspunktet Linksys WRT54GS. Jeg har også en ny 8-ports switch fra Belkin.

Som man ser av bildet over er den kablede hastigheten målt mot internett høyere enn 60/60. Trådløst ser det f.eks. slik ut:

Sannelig ikke verst det heller.

  3 Responses to “Forandring fryder”

Comments (3)
  1. Pent. Selv venter jeg på 40/40 fra 10/10, kommer i løpet av sommeren.

  2. Meget bra! Har noe i samme gata selv, Speedtest sa ca 75/45. Har gratis linje fra UiT. :-)

  3. Gratis er fint. Det begynner jo å bli nokså vanlig med minimum 30 nå, vi er langt fremme på dette i Norge.

    Nb: test også mot nettfart.no.

Sorry, the comment form is closed at this time.