Kategorier
Kortomtaler

Down by Law (1986)

Dette var et foreløpig høydepunkt siden jeg gjenopptok oppgaven å se mine usette Criterionfilmer. Man kommer jo borti mye undervegs og ingen kan vel like alt? Tror ikke det er helt sunt.

Mine tidligere opplevelser sammen med Jarmusch har vært vellykkede, denne la seg til helt i toppen der Dead Man lå fra før. Det er et snodig trekløver vi blir introdusert for – John Lurie, Tom Waits og av alle, Roberto Benigni, havner i samme fengselscelle etter at vi har blitt litt kjent med hver av dem i forkant. Lurie og Waits spiller et par lett deprimerte tapere, Benigni er overmunter optimist. Derfra og ut er det hele en slags roadmovie og det ender opp med at de skilles på nytt. Det som har skjedd i mellomtiden er stort sett klisjéer, men trivelige sådanne.

[IMDb]