Kategorier
Artikler

Forventninger til 2012


Da er det den tiden på året igjen hvor lister skal lages. Mest vanlig er vel å oppsummere det året som snart er gått, men det er også morsomt å se fremover. Listen for 2011 venter jeg som vanlig litt med, det er for eksempel mange av filmene som blir med i Oscar-racet jeg ennå ikke har fått sett.

Denne posten kommer til å dreie seg om filmer som kommer til neste år, men jeg følger også litt med på TV-serier. Der er status følgende.

 TV-sesonger jeg venter på

 • Breaking Bad – sesong 5. Walter White ryddet hovedfienden av veien. Det kommer nok minst én ny.
 • Californication – sesong 5. Slutter aldri å flire av dette.
 • Dexter – sesong 7. Siste sesong var en nedtur, så her må det gjøres noen grep.
 • Justified – sesong 3. Gir den en sjanse til.
 • Mad Men – sesong 5. Tapt seg litt, kanskje?
 • Supernatural – pause sesong 7. Siste sesong. Må bare ses.
 • The Walking Dead – pause sesong 2 og ny sesong 3. Det mest spennende akkurat nå!

Filmer jeg venter på

 • Abraham Lincoln: Vampire Hunter
  Seth Grahame-Smith heter forfatteren av boken som ligger til grunn for denne filmen. Nye ideer er vel litt mangelvare i Hollywood, og påfunnet med at Abraham Lincoln var en vampyrjeger av rang er derfor kjærkomment. Jeg skrev en snutt om boken her, og filmen har absolutt potensiale. Regissør Bekmambetov har jo lagd mørke vampyrfilmer før (Night Watch, Day Watch).  Premiere er 13. juli.
  I samme forbindelse er det kanskje riktig å nevne Steven Spielbergs prosjekt Lincoln, som også kommer i 2012. Det er nok grunn til å forvente en helt annen vinkling på Spielbergs historie. Premiere i desember.
 • The Avengers
  Jeg er ingen superheltfan, kanskje fordi jeg har såpass mange av egenskapene selv. Det som gjør dette litt fengende for meg er først og fremst at det er Joss Whedon som er regissør (stor fan av Buffy!) Og imponerende casting. Premiere er 27. april.
 • Django Unchained
  Det er neppe noen som tror at dette blir mislykket. Quentin Tarantino klarer sikkert å lage en helt fantastisk westernfilm. USA-premieren er foreløpig satt til 25. desember.
 • The Hobbit: An Unexpected Journey
  Muligens den jeg gleder meg aller mest til. Jeg er ikke spesielt skuffet over at Guillermo del Toro måtte kaste kortene og overlate roret til Peter Jackson. Spenningen ligger i om han i det hele tatt har mulighet til å følge opp Ringenes Herre-suksessen, her er fallhøyden stor. Premiere 12. desember.
 • John Carter
  Andrew Stanton har laget en av mine desiderte favorittfilmer – Finding Nemo. John Carter er definitivt noe helt annet. Jeg har en følelse av at dette prosjektet kan være enten gull eller gråstein, håper på det første! 9. mars får vi sjansen til å gjøre oss opp en mening.
 • Kon-Tiki
  Definitivt den norske filmen jeg kan huske å ha gledet meg mest til. Premiere 24. august.

 • Prometheus
  Dette er uten tvil det mest spennende Ridley Scott har funnet på siden, tja, Alien. Det jeg skrev over om mangel på nye ideer i Hollywood gjelder ikke her. Scott har gått tilbake til nettopp Alien og laget det som skal være en slags prequel. Hva var det som hadde skjedd på planet LV-426 før Ripley & co landet der…? Premiere er 1. juni, håper på grøss i sommervarmen.
 • Skyfall
  Ny Bond-film er en begivenhet. Daniel Craig har fungert helt greit som 007, og denne gangen er Javier Bardem med. Som skurken? Ser fram til topp underholdning. Kommer på kino 26. oktober.
 • Underworld Awakening
  Drømmedama Kate Beckinsale er etterlengtet tilbake som Selene. Det er vanskelig å tenke seg bedre bruk av latex enn klistret til Kates smekre kropp. USA-premieren er allerede 20. januar, så julen varer i allefall til da.

 • World War Z
  Denne kommer vel strengt tatt ikke før rett utpå nyåret i 2013, men det skader nok ikke å nevne den allerede nå. Den store zombiekrigen er over, og hovedpersonen reiser rundt for å intervjue overlevende. Boken ved samme navn som det hele bygger på kan varmt anbefales, så får vi vel etter hvert se hvordan Brad Pitt løser dette.

Det er også absolutt lov å ha forventninger til tre norske filmer som alle beveger seg innenfor skummel folklore / myte. Dunderland, Thale og Flukt lover alle sammen godt ut fra de klipp jeg har sett til nå.

5 svar til “Forventninger til 2012”

Jah. Her kan jeg vel i grunnen bare trykke Ctrl + C, for det var vel stort sett akkurat disse titlene jeg også ser frem til i 2012. Litt skuffet at du ikke nevnte tredje og siste Nolan-Batman, eller ble den glemt i farten?

Hehe, aldri vært noen fan av de filmene, men for all del – den må gjerne overraske.

Så veldig enig med Prometheus og Hobbiten – ingenting er som å ta turen tilbake til en plass vi kjenner og elsker fra før!

Savner Game of Thrones blant tv-seriene? Sesong 2 slippes vel i US ila 2012, mens vi her hjemme med nrk tilgang får nyte sesong 1.

Game of Thrones kommer vel på glede seg-listen antar jeg, har bare ikke fått sett den ennå! :-) Alle skryter jo veldig av den.

Nå har jeg sett ferdig «Game of Thrones» sesong 1, og føyer til den på listen!

Det er stengt for kommentarer.