Kategorier
Elektronikk

Sonefri BD-spiller i hus!


Sharp BD-HP24.

Genialt konsept.

  • Med ingen disc i spilleren, skru den AV med fjernkontrollen.
  • Trykk 1 for sone A og DVD region 1-6, NTSC output.
  • Trykk 2 for sone B/C og DVD region 1-6, PAL output.

Den spiller med andre ord alle DVD-er uansett innstilling, det er egentlig kun for blu jeg trenger å benytte meg av dette. TV-en veksler jo problemfritt mellom PAL/NTSC anyhoo.
Fra amazon.com for $259, sendt fraktfritt til en kjenning i USA som videresendte den til meg for $60. Ingen toll eller mva, totalpris kr 1 850. :-)

3 svar til “Sonefri BD-spiller i hus!”

Fornøyd med denne? Jeg må snart bytte ut den jeg har (som er sonefri), men den er treg, sliter med enkelte titler, og produsenten slipper tydeligvis ei heller firmware-oppdateringer lenger.

Tidlig å si, men den har spilt det jeg har matet den med så langt og jeg syns resultatet har vært bra. Absolutt _ingen_ justeringsmuligheter vedr bildeinnstillinger (kontrast, farge, skarphet osv) noe jeg for min del syns er flott. Ellers har den jo BD Live osv for de som liker sånt.

Nå har jeg en liten tilleggskommentar, og dette er noe jeg liker. Samtidig får det meg til å undre. Greia er som følger. Jeg har som oftest (les: alltid), TV-en innstilt på «Skjermtilpasning». Dette betyr, for å ta meg tid til å forklare det, at inngående signaler skal tolkes og omsettes til riktig resultat på skjermen – 4:3 skal bli 4:3, 16:9 blir 16:9.
Men. Min «gamle» (1 år) BD-spiller som kostet drøye 5 000 takler ikke dette. Spiller jeg en DVD-film på den som er i 4:3, så strekkes bildet ut på TV-skjermen, og jeg må skifte til 4:3 manuelt på TV-en for at bildet skal bli korrekt. På min nye, mye billigere Sharp slipper jeg dette! Bildet er korrekt uansett innkommende format! Dette følte jeg altså for å dele med dere nå.

Det er stengt for kommentarer.